Bond’s attention to detail surpassed our expectations on every level. We love spending time in our house now.

White House

This large building on a Berkshire estate was at some point split into two flats for staff.  Our brief was to convert it back into an individual country house removing all signs of previous abnormalities created over the years.  The original building incorporated an internal guttering system that meant rainwater from the roof was harvested in the centre of the building and then piped to storage tanks.  The initial job was to remove the roof covering, strengthen the roof, remove the internal valleys and eventually flat topping the roof to provide a modern well insulated roof complete with new dormers that now form a large art studio.  The rear of the property required extensive under pinning and removal of large quantities of earth which we later landscaped and terraced with brick faced retaining walls.  The internal walls were removed and rebuilt to provide well-proportioned rooms.  Externally most window and door openings were altered to receive new, purpose made windows and doors to reintroduce uniformity and symmetry.  The house now has had period cornice, architrave and skirting reintroduced.  To the front of the property Jason designed a metal and lead canopy which adds the finishing touch to the property.